Архів блогу

четвер, 23 грудня 2021 р.

Казковий присмак

новорічних свят

 

Ялинка, хлопавки, святкові листівки?

Чи олів’є, дзвін курантів та «Блакитний вогник»?

Чи може «Іронія долі», Гурченко з піснею «П’ять хвилин» й бенгальські вогники?

Чи «Зима у Простоквашино», «Ніч перед Різдвом» та подарунки під ялинкою?

 Чи взагалі запах мандаринів, реклама Coca-Cola на TV і Кевін знову залишається вдома сам!

У кожного покоління власні асоціації з Новим роком, які складаються з дитячих вражень, спогадів та родинної атмосфери Новорічних свят.

Давайте добавимо нових барв в затишні сімейні вечори разом з дитячою літературою, яка допоможе створити святковий настрій і провести незабутній час із родиною та друзями.





·         «Снігова Королева» Г.Х. Андерсен

Ця казка з такою холодною назвою уже майже 200 років зігріває мільйони дитячих сердець у всьому світі. Її автор — геніальний данський казкар Ганс Християн Андерсен (1805—1875). «Снігова Королева» — своєрідна візитна карточка видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» у міжнародному книжковому світі. Дуже яскраве видання з ілюстраціями знаменитого українського майстра книжкової графіки Владислава Єрко.




·        Зимова казка «Ніч проти Різдва»

Малечі сподобаються яскраві малюнки на кожній сторінці. Класичний твір адаптована для дітей, тож цікава весела історія маленького хлопчика  не лише розважить їх, а й заохотить до читання. Якщо ваша дитина хоче дізнатись хто такий Святий Миколай, то казка саме для вас.

    ·        «Диво на Різдво»

У різдвяну ніч стаються дива: зорі сяють яскравіше, зимове повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди. Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий святковий настрій. Зробити це дуже просто — різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки. Поряд з героями відчуваєш красу і магію свята. Вони залюбки стають провідниками у світ, сповнений добра та любові. Ці історії солодкі, як мандаринки, зігрівають, як імбирний чай із медом, дарують надію, як перша різдвяна зірка.



·        «Снігові казки»

Кожен герой яскраво ілюстрованої книжки розповість малятам чудову історію про пригоди, які трапилися, звичайно ж, взимку, коли все надворі вкрито сріблястою ковдрою снігу. Розраховано на дітей дошкільного і молодшого шкільного віку.


       ·        «Різдвяна історія ослика Хвостика» О. Гаврош

Ослик Хвостик — справжній актор. Він неперевершено грає роль віслюка в різдвяній виставі — вертепі. Та ось саме перед Різдвом стається дуже прикра річ: злі люди викрадають Хвостика. Йому вдається втекти від крадіїв — однак із цього осликові пригоди лише починаються. Бо навколо глупа ніч, темний ліс, куди йти — невідомо, адже за кожним пагорбом, за кожним кущем на бідолаху можуть чекати хижі звірі, а ще страшніше — користолюбні люди… Сповнена дивовижних пригод справжня різдвяна історія від одного з найкращих сучасних українських дитячих письменників Олександра Гавроша.

·        «Різдво для Сплета» Р. Скоттон

Ще одна книжка про пригода чорного пухнастика від видавництва Старого Лева. Настала ніч перед Різдвом. Кіт Сплет не може склепити повік: раптом він був не дуже чемним і не заслужив на найбільший у світі подарунок? Треба дочекатися Санту і самому розповісти йому про всі свої подвиги... Та Санта не приходить. Невже Сплет і справді був не досить слухняним? Невже даремно допомагав мамі по господарству? Вірний Сеймур і молодша сестричка ведуть Сплета у вітальню, а там…Чорний пухнастик просто не міг залишитися без свята.


·        Різдвозавр Т. Флетчер

Найдивовижніша і найнеймовірніша різдвяна історія, яку тільки можна собі уявити. Хлопчик Вільям просить у Санти на Різдво динозавра і навіть не підозрює, чим обернеться його прохання. Гортаючи сторінки цієї веселої динамічної пригодницької книжки британського письменника і музиканта Тома Флетчера, ви довідаєтеся, хто допомагає Санті на Північному полюсі і хто намагається вполювати північних оленів, як з ненависті народжується дружба і чому містер Трандл понад усі свята любить Різдво. І, звісно, познайомитеся з найфантастичнішим книжковим героєм Різдвозавром.


Чекаємо у Центральній дитячій бібліотеці! З прийдешніми святами усіх наших читачів та мешканців міста!

Немає коментарів:

Дописати коментар