Архів блогу

четвер, 13 січня 2022 р.


    Дитячі книги, 

що захоплюють серця

(онлайн-презентація книжок)

    Всеволод Нестайко — український дитячий письменник, чиї книги найчастіше пошукувані в бібліотеках. Найпопулярніші «Тореадори з Васюківки» (1964) входять до світового рейтингу дитячої літератури (Особливий почесний список Г.К. Андерсена).

     Але наразі ми хочемо познайомити вас з серією книг «Дивовижні пригоди в лісовій школі». Цю повість охоче слухають дошкільнята, читають молодші школярі. І навіть батькам не можливо стримати посмішки, пригадуючи роки шкільного дитинства.


    "Дивовижні пригоди у лісовій школі. Сонце серед ночі. Пригоди в Павутинії" - перша книга з серії пригод двох школярів - Косі Вуханя та Колька Колючки: зайченяти та їжачка, що пішли вчитися до школи з ведмежою мовою викладання та стали кращими друзями. "Сонце серед ночі" - розповідь про те, як майбутні друзі вперше пішли до школи та познайомилися між собою та з іншими однокласниками, про перші проблеми з хуліганами, зародження справжньої дружби. Також присутня тут детективна історія - кудись безслідно зникають речі школяриків, та пропадає шкільний розбишака Вовчик Вовченко. Друзі беруться до розслідування цієї справи, допомагають однокласнику, переборюючи власні страхи, та зміцнюючи дружбу. "Пригоди в Павутинії" розповідають про лінь, що звалила, знайомий нам з попередньої частини, клас. Учні ліняться, а потім взагалі безслідно зникають. Колько Колючка та Кося Вухань спішать на допомогу однокласникам, стаючи на герць проти злого чаклуна Ледарила Дурандаса та його сестри Хропунії.

Нестайко і його "Пригоди в Лісовій школі" неодмінно стануть незмінними супутниками ваших вечорів. Вони читатимуться та читатимуться … по колу. Повість неймовірно добра, сповнена гумору та правильних посилів, щодо дружби, хоробрості, боротьби зі своїми страхами, тощо. А ще вона дуже гарно проілюстрована великою кількістю чудових малюнків.

     Якщо вам ще цікаво в які пригоди потрапляли Кося та його однокласники,радимо прочитати цю добру і повчальну серію Нестайка.






Немає коментарів:

Дописати коментар